Coaching

Wil jij beter leren omgaan met de uitdagingen van het leven, zoals de quarterlifecrisis, maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Misschien is coaching dan iets voor jou.

Coaching wordt aangeboden in twee vormen:

 1. Het zinzoekertje: een eenmalig coachingsgesprek waarin je (weer) helder krijgt wat voor jou echt betekenisvol is, waarna je weer zelfstandig verder kunt.
 2. Het Zin in je leven-coachingstraject: een serie gesprekken waarin op basis van een gelijkwaarde één-op-één relatie gewerkt wordt aan een door jouzelf gekozen doel.

Thema’s waar je op gecoacht kan worden zijn bijvoorbeeld: 

 • Ontdekken wat voor jou écht betekenisvol is en hoe je daar op een aandachtige manier aan werkt.

 • Hoe je jouw levensdoel in de vorm van een persoonlijke missie formuleert, op basis van jouw unieke waarden, kwaliteiten en karaktereigenschappen.
 • Welke obstakels er in jouw zoektocht naar een betekenisvol en gelukkig leven zijn en hoe je daar op een betere manier mee om gaat.
 • Hoe je uit de alledaagse hectiek stapt en op een ontspannen manier aan jouw (persoonlijke en professionele) doelen werkt.
 • Hoe je betere keuzes maakt in een wereld waarin altijd meer te doen is.
 • Hoe je uit je hoofd kunt komen om in het hier en nu de dingen te doen die jou écht gelukkig maken.
 • Hoe je met meer zelfvertrouwen je grenzen aangeeft.

De Zinzoeker garandeert persoonlijke en professionele groei. Na afloop van de coaching heb je (weer) helder wat voor jou echt betekenisvol is, ervaar je rust en overzicht en heb je zin om op een ontspannen manier concrete vervolgstappen te zetten. 

De coaching wordt geboden vanuit een basishouding van een oprechte betrokkenheid en onvoorwaardelijke positieve aandacht. Mijn werkwijze kenmerkt zicht door out-of-the-box-denken, humor en het stellen van confronterende vragen die tot nadenken stemmen en tegelijkertijd tot actie bewegen. Op de coaching zijn de voorwaarden van de NOBCO van toepassing.

De persoonlijke en heldere manier waarop Ernst vormgeeft aan begeleiding, maken hem tot een waardevolle en inspirerende coach. Hij heeft mij bij het afronden van mijn studie en het starten aan een nieuwe baan geholpen te ontdekken hoe ik met echtheid en aandacht voor mijzelf en anderen, uitvoering kan geven aan mijn werk. Gesprekken met Ernst over ontwikkeldoelen monden veelal uit in het uitwisselen van inzichten en gedachtes over zingeving en geluk, waarbij hij mij aanspoorde om geluk niet iets te laten zijn waar ik naar moest streven, maar juist in het ‘nu’ die dingen op te zoeken waar ik geluk en kracht uit kan putten. Mede daardoor heb ik geleerd mijn persoonlijke drijfveren concreet tot uiting te laten komen in mijn werk. 

Jasper van Wijk

leerplichtambtenaar , gemeente Utrecht

Het Zinzoekertje

Soms loop je ergens in vast en helpt het als een onafhankelijk persoon je een spiegel voorhoudt. Iemand die je kritisch laat kijken naar jouw (werk)situatie, zodat je weer scherp krijgt wat er voor jou écht toe doet en je weer de juiste richting op kunt gaan. Maar een heel coachingstraject is nou ook weer niet nodig. Dan is het Zinzoekertje iets voor jou.

Het Zinzoekertje is een anderhalf uur durende coachsessie waarin we bij voorkeur de ruimte op zoeken. Ik neem je graag mee naar een mooie omgeving ergens midden in het land, waar we al wandelend jouw situatie bespreken. Je bent er uit, komt letterlijk en figuurlijk in beweging en kunt sparren met een onafhankelijke buitenstaander waardoor je de dingen met meer afstand kunt bekijken.

 Na afloop van het Zinzoekertje:

 • Heb je weer helder wat er voor jou echt toe doet.
 • Weet je welke concrete vervolgstappen je kunt zetten.
 • Ervaar je zin en energie om gericht aan oplossingen te werken.
Wat

Een eenmalige coachsessie van circa anderhalf uur waarin je een spiegel wordt voorgehouden en je weer scherp krijgt wat er voor jou écht toe doet.

Waar

In een mooie omgeving, ergens in het midden van het land. Bijvoorbeeld op landgoed Den Treek-Henschoten bij Leusden-Zuid, landgoed Rhijnauwen tussen Utrecht en Bunnik, of de Westerheide bij Hilversum. Past dit jou niet, dan zoeken we naar een oplossing op maat.

Wanneer

Net wanneer jij wil én ik kan. We spreken een datum en tijdstip af die voor ons beiden werkt.

Kost dat?

€ 129,- voor anderhalf uur (exclusief BTW). Spreken we ergens anders dan in het midden van het land af, dan worden ook de reiskosten in rekening gebracht.

Betaal je de coaching zelf, dan kan je – onder voorwaarden – de kosten hiervan aftrekken van de belasting.

Hoe

Meer weten? Bel, of mail je naam, telefoonnummer en je vraag via het onderstaande formulier. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Coachingstraject

Heb je het gevoel dat er meer uit je leven te halen valt, maar weet je niet hoe? Loop je vast in je zoektocht naar een gelukkig leven, en heb je geen idee hoe je verder moet? Dan kan een coachingstraject helpen. Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding, op basis van een gelijkwaardige één-op-één-relatie, waarin gewerkt wordt aan een door jou vooraf gekozen doel. 

Een coachingstraject start altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek  waarin we kennis maken, jouw vraag bespreken, vaststellen of er zowel inhoudelijk als persoonlijk en klik is en besluiten of we het traject met elkaar aan gaan. Een traject duurt gemiddeld vier tot zeven gesprekken. Gesprekken vinden plaats om de twee tot drie weken. Dit geeft jou de tijd om – naast je dagelijkse activiteiten – te reflecteren op wat besproken is en er mee aan de slag te gaan. Een gesprek duurt gemiddeld anderhalf uur.

Na afloop van het coachingstraject heb jij jouw bewustzijn over je vraagstuk én nieuwe gewoontes ontwikkeld, zodat je weer op eigen kracht verder kunt.

  Wat

  Een coachingstraject waarin op basis van een gelijkwaardige relatie gewerkt wordt aan een door jouzelf gekozen doel.

  Waar

  De locatie spreken we met elkaar af. Zolang het maar een plek is die voor ons beiden werkt

  Wanneer

  We prikken gezamenlijk de data voor onze gesprekken. Een traject duurt gemiddeld vier tot zeven gesprekken, een gesprek duurt gemiddeld anderhalf uur.

  Kost dat?
  • Zakelijk tarief: € 100,- per uur (exclusief btw).
  • Particulier tarief: € 75,- per uur (inclusief btw).

  Informeer bij je werkgever of bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden tot vergoeding. Betaal je de coaching zelf, dan kan je – onder voorwaarden – de kosten hiervan aftrekken van de belasting.

  Hoe

  Meer weten? Bel, of mail je naam, telefoonnummer en je vraag via het onderstaande formulier. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek te maken.

  Contact

  14 + 14 =