3 daags all-inclusive bezinningsweekend voor twintigers en dertigers in Nederland

voor €299,- (normale prijs €399,-)

Aankomende weekenden

De Zinzoeker organiseert bezinningsweekenden voor twintigers en dertigers die uit hun hectische bestaan willen stappen en willen nadenken over wat ze écht belangrijk vinden in het leven. Geen vaag gedoe, maar concreet aan de slag met thema’s die te maken hebben met de quarterlife en prestatiedruk. Uiteraard afgewisseld met momenten voor jezelf: om te wandelen, dat ene boek te lezen, lekker op de bank te hangen, te kanovaren, etc. Geen mens is immers ooit gelukkiger geworden van alleen maar nadenken. Wel van het ontmoeten van gelijkgestemden, Lekker eten, goed slapen en genieten van mooie natuur.

 De weekenden zijn all-inclusive. Voor een goed programma is gezorgd. Het enige dat jij hoeft mee te nemen is jezelf.
 Alle weekenden beginnen op vrijdagavond om 19.30 uur en eindigen op zondag na het avondeten. Na afloop van ieder weekend:

 1. Ben je tot rust gekomen en ben je opgeladen en geïnspireerd om er weer tegenaan te gaan.
 2. Heb je een helder beeld van wat je belangrijk vindt in jouw leven en heb je handreikingen gekregen over hoe je hier in jouw leven invulling aan kunt geven.

Quarterlifeweekend: Gelukkig in je quarterlife.

Vrijdag 24 tot en met zondag 26 maart.

Dit weekend wordt begeleid door Aik Kramer en Thijs Launspach, auteurs van het boek Quarterlife: kansen, kopzorgen en keuzes van de twintigers van nu. Je ontvangt dit boek gratis bij deelname aan het weekend! Aik (www.aikkramer.nl) werkt als coach en trainer en is oprichter van Generation Why, een community van twintigers die als peer-coach jongeren en jongvolwassen helpen. Thijs (www.thijslaunspach.nl) is psycholoog en trainer en geeft les op de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij mede-eigenaar van het Rustburo, dat mensen helpt naar een rustiger en effectiever leven. Thijs wordt regelmatig gevraagd over dit onderwerp te spreken en trad onlangs op in het NPO-programma Merlijn: De dolende dertiger.

Gedurende dit weekend helpen Aik en Thijs je duidelijk te krijgen hoe je gelukkig door je quarterlife kunt komen. Zij doen dit door je inzicht te geven in:

 • Jouw quarterlife en waar je daarin tegenaan loopt.
 • De factoren die er voor hebben gezorgd dat je in deze situatie terecht bent gekomen. Welke (beperkende) overtuigingen heb jij en hoe kan je die ombuigen?
 • Wat je écht belangrijk vindt in het leven. Dit vertaal je in een persoonlijke missie.
 • Hoe je je leven rustiger en effectiever kunt indelen.

Een programma dat staat als een huis! Daarnaast krijg je individuele coaching en is er tijd en ruimte om even lekker niets te hoeven, heerlijk tijd voor jezelf.
Dit weekend wordt georganiseerd in Lodge de Eekhoorn op Nieuw Allardsoog in Bakkeveen, Friesland. Er is plaats voor 12 tot 24 deelnemers.

Quarterlifeweekend: Weg met keuzestress.

Vrijdag 12 mei tot en met zondag 14 mei.

Dit weekend wordt begeleid door Angelieke Stikkel. Vanuit haar eigen praktijk (www.angeliekestikkel.nl) begeleidt ze mensen die de behoefte voelen om stil te staan bij de zin van hun leven, Bijvoorbeeld omdat ze moe zijn van het jachtige bestaan en de prestatiedruk. Of mensen die in deze meerkeuzemaatschappij niet goed weten wat ze willen. Door het wegvallen van traditionele kaders als religie en familiebanden is het niet meer vanzelfsprekend dat iedereen een passend antwoord vindt op zijn of haar levensvragen. Dit kan spanning en stress opleveren. Want hoe geef je dan invulling aan een leven dat bij jou past?

 Angelieke helpt je om:

 • In kaart te brengen wat voor jou actuele levensthema’s zijn.
 • Inzicht te ontwikkelen in hoe je met deze thema’s omgaat.
 • Je eigen authentieke zelf te ontdekken.
 • Vanuit je authenticiteit makkelijker keuzes te maken

 Dit weekend wordt georganiseerd op Hoeve Wetermans, in Olst, Overijssel. Er is plaats voor zo’n 12 deelnemers. Naast groepsgerichte werkvormen is er de mogelijkheid voor individuele coaching.. Ook zijn er rustmomenten in het programma opgenomen om tot jezelf te komen, te genieten van de omgeving en wordt er gezorgd voor goed eten. Kortom: een weekend van werken èn ontspannen! Waar je met energie en geïnspireerd vandaan komt!

Quarterlifeweekend: Typisch jij. Omdenken volgens Jezus.

Vrijdag 9 juni tot en met zondag 11 juni.

Dit weekend wordt begeleid door David Heek. Na zijn theologische studie was David (www.davidheek.nl) een paar jaar predikant, maar dat beviel hem niet zo goed. Nu is hij spreker en coach. Recent heeft hij – in zijn eigen woorden! – het evangelie ontdekt. Bekeren is volgens hem niet in Jezus geloven en dan naar de hemel gaan, bekeren is leren omdenken om nu al gelukkig te leven met God, je medemens en jezelf. Hij spreekt graag met mensen die aan de rand van de kerk of helemaal buiten de kerk staan. Want zoekers hebben zijn hart. Wees dus niet bang dat David je probeert te bekeren tot de kerk of hét geloof. Houd er wel rekening mee dat hij je met onconventionele taal en vormen laat omdenken en anders naar je leven laat kijken. 

David helpt je in dit weekend zicht te krijgen op wie je bent als persoon en hoe je die kennis kunt omzetten in je dagelijks leven en werk. Met behulp van het Enneagram legt hij op een verrassende, inzichtgevende en originele manier de verbinding tussen jouw unieke persoonlijkheid en Bijbelse figuren. Hiermee krijg je:

 • gegarandeerd zicht op je eigen typische en herkenbare gedrag.
 • gegarandeerd inzicht in je kwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen.
 • ongetwijfeld (meer) begrip en liefde voor andere types om je heen.


Ook laat David je aan de hand van enkele verhalen over Jezus omdenken over vragen waar je als twintiger en dertiger mee kunt rondlopen:

 • Wat doet er nou echt toe en hoe kan ik ervaren of ik goed bezig ben?
 • Hoe word ik gelukkig?
 • Wat zijn gezonde criteria op basis waarvan ik mijn keuzes kan maken?

 Daarnaast krijg je individuele coaching en is er tijd en ruimte om even lekker niets te hoeven. Heerlijk tijd voor jezelf.

Dit weekend wordt georganiseerd op Hoeve Wetermans, in Olst, Overijssel. Er is plaats voor 6 tot 12 deelnemers. Dit kan eventueel uitgebreid worden met 2 tot 4 deelnemers.

Voor de bezinningsweekenden in het voorjaar van 2017 geldt een speciale prijs van € 299,- (normaal: € 399,-). Dit is op basis van een gedeelde kamer. Ik beveel je van harte aan om samen met je partner, een vriend of vriendin te komen, aangezien je dan altijd iemand hebt om je ervaringen mee te delen en je elkaar kunt helpen de lessen van het weekend toe te passen. Uiteraard ben je ook alleen van harte welkom. Wil je een kamer voor jezelf, dan betaal je een toeslag van € 50,- per kamer. De prijs is dan € 349,- (normaal € 449,-). Voor een weekendje weg ben je al snel hetzelfde bedrag kwijt, of meer…

 

De kwaliteit staat hoog in het vaandel. Voor deze belachelijke lage prijs krijg je een geheel verzorgd weekend, bestaande uit:

 • Een inhoudelijk goed en afwisselend programma, gericht op bewustwording en het ontdekken van wat je nou écht belangrijk vindt in het leven. Soms achterover leunend (kampvuur!), soms actief en altijd gericht op jou.
 • Begeleiding en coaching van ervaren en deskundige twintigers en dertigers. Dit zijn altijd ervaringsdeskundigen die bereid zijn om hun verhaal met jou te delen.
 • Tijd voor jezelf in een mooie en inspirerende omgeving, zodat je er ook even lekker uit bent.
 • Gewoon een goed weekend! Goed eten en drinken (zoveel mogelijk lokaal en biologisch), goede bedden, goed gezelschap.

 

Je kunt je aanmelden door het invullen van het onderstaande formulier.

 

Je kunt je aanmelden door het invullen van het onderstaande formulier.

Nadat je aanmelding is ontvangen stuur ik je een digitale factuur. Je aanmelding wordt pas definitief als het bedrag daadwerkelijk is overgemaakt. Restitutie is niet mogelijk. Mocht je onverhoopt niet mee kunnen met het weekend, dan mag je wel iemand anders in jouw plaats laten gaan