Balend zit ik in de trein. Ik ben op weg naar een afspraak met een oud-collega en kijk er ook wel naar uit, maar eigenlijk wil ik liever naar bed. Op mijn werk ben ik loeidruk met allerlei dingen die me meer energie kosten dan dat ze me geven. Thuis slapen de kinderen al een tijdje slecht, dus zit ik weer midden in de gebroken nachten. En bovenal kom ik hierdoor bijna niet toe aan mijn passie; de ondersteuning van twintigers en dertigers in hun zoektocht naar een betekenisvol en gelukkig leven. Kortom: het gaat allemaal even niet zoals ik wil.

Cadeau één
Ik heb afgesproken met mijn oud-collega omdat hij tot voor kort directeur was van een organisatie die christelijke young professionals tot 35 jaar ondersteunt bij het leven en werken vanuit hun christelijke waarden. Super interessant dus in het licht van waar ik mee bezig ben. We hadden een goed gesprek over vraagstukken waar mensen in hun quarterlife massaal tegen aan lopen en hoe ze daar mee om gaan. Verder had hij nog allerlei tips over hoe ik mijn diensten kon ontwikkelen. Het was een cadeau: wat fijn om (weer) bezig te zijn met mijn passie en wat fijn om een goede vriend weer te hebben ontmoet.

cc9060cf0cCadeau twee
Met hernieuwde energie stap ik in de trein naar huis. Bij station Amsterdam-Zuid/WTC komt een jonge vrouw naast me zitten en we raken met elkaar in gesprek. Ze is net op de Zuidas bij Google geweest voor een training en is onderweg naar huis. Ze vertelt dat ze al tien jaar als online marketeer bij haar huidige baas werkt en zichzelf wel eens afvraagt of dit het nou is. Nota bene de vraag aller vragen van mensen met een quarterlifecrisis. Tot Amersfoort voeren we een geanimeerd gesprek. Ik kan haar wat tips geven over waar zij mee bezig is en krijg van haar wat tips over hoe ik beter aan online-marketing kan doen. Cadeau nummer twee!

I want it all, and i want it now
Een thema in beide gesprekken was dat we als twintigers en dertigers zoveel willen. Werken, eigen huis verbouwen, kinderen, voor onszelf beginnen, boek schrijven, reizen, noem maar op. Maar vooral altijd gelukkig zijn! Want als we dat niet zijn, dan hebben we gefaald. En we willen het nu! Als we schoenen en wasmachines vandaag kunnen bestellen en morgen in huis hebben, dan kan dat met ons geluk toch zeker ook? Maar wat als het even niet gaat zoals we willen, als het even tegenzit? Dan stoppen we met wat we aan het doen zijn en proberen wat anders. En als dat het niet is, proberen we het volgende. Maar wat als dat het dan ook niet is? Ga je dan weer wat anders doen? Hoe lang blijf je dat volhouden? Wordt je daar nu echt gelukkig van?

Ga op reis
Ze zeggen wel eens; het gaat om de reis, niet om de bestemming. Die uitspraak klopt natuurlijk als een bus. Maar dan moet je wel op reis gaan. En niet steeds van bestemming wisselen. Anders wordt je nooit echt gelukkig. Denk daarom goed na over jouw bestemming. Onderzoek voor jezelf waar jij je met hart en ziel voor in wil zetten, bijvoorbeeld door met het einde voor ogen te beginnen. En zet dan de eerste stap. Geef het ook niet meteen op als het even niet gaat zoals je wilt. Je hoeft niet meteen op je eindbestemming te zijn. Dat kan je ook helemaal niet. Stap in de trein en ga op weg naar het eerste station. Wees vastberaden als er ergens vertraging is. Dan kom je vanzelf steeds verder en nog wel op het juiste spoor ook.

Cadeau drie
Vandaag stapte ik weer in de trein, op weg naar mijn eerste coachingstraject vanuit De Zinzoeker. Want als je maar lang genoeg op reis bent, kom je altijd iemand tegen die een tijdje met je mee reist. Soms zelfs drie in twee dagen. Wat een cadeautjes!

Contact
Wil jij weten wat jouw bestemming is en hoe je op een goede manier aan je reis kunt beginnen? Neem dan gerust contact op. Ik reis graag een stukje met je mee.

%d bloggers liken dit: